Syksyn viimeinen klubi-ilta 26.11.2018

Torttuja, glögiä ja tietysti autojuttuja... niitähän riittää. Samalla siirtyy tärkeätä tietoa MB-autoista, malleista ja osista, korjaamisesta jne. klubilaiselta toiselle.

Klubi-illat jatkuvat taas ensi vuonna. Kiinnostavia aiheita ja teemoja voi ehdottaa A-P:lle.

Näistä ja muista aiheista jatketaan Tammikuussa.

Hyvää Joulua!

Pikkujoulut klubitallilla 24.11.2018

Pirkanmaan jaos järjesti bussiretken klubitallille perinteisiin Suomen Mercedes-Benz klubin koko perheen pikkujouluihin. Matkalle lähti lähes 30 klubilaista ja perheenjäsentä.

Tallilla oli tarjolla glögiä ja hyvää ruokaa noutopöydästä. Nopeimmat saivat myös ostettua arpoja. Rohkeimmat osallistuivat myös piirutuskilpailuun. Puheenjohtaja Ari kangas piti puheen ja mm. kiitteli jaoksia vuoden varrella järjestetyistä tapahtumista. Klubitallin kaupasta tarttui vieraille mukaan autoesitteitä, kirjoja ja muita merkkituotteita. Vanhoja lehtiä arkistosta sai myös matkalukemiseksi. Suuren suosion saavuttanut retki tullaan todennäköisesti järjestämään myös ensi vuonna.Klikkaa tästä kirjoittaaksesi tekstiä

Terveiset Veteramasta!

Taasen tuli käytyä tuolla saksanmaalla autoharrastajan toivekohteessa. Mannheimissa vuosittain järjestettävät rompemarkkinat ovat lajissaan Euroopan suurimmat. Edellisestä kerrasta olikin kulunut jo 5 vuotta, joten oli aika päivittää kokemuksia kyseisestä tapahtumasta. Kuten urheilun puolella sanotaan, että peliä parasta seurata paikan päällä, niin sama pätee rompetoritapahtumiinkin. Vaikka netissä on kotisohvalle helposti tarjolla melkein mitä vaan, on vielä hienompaa tehdä löytöjä paikan päällä. Varsinkin kun tarjontaa on riittävästi. Kahden päivän aikana ehdimme kiertää vain osan markkina-alueesta (oheisen kartan osat 1-3, 8-9, halli 1 sekä ajoneuvotori). Päivän aikana tuli kyllä käveltyä niin paljon, ettei illalla hotellilta tarvinnut lenkille lähteä eikä houkutelleet paikalliset yöbaarit.

Paikan päällä kelit olivat mainiot, Suomen Suvea vastaavat olosuhteet (23-24 astetta eikä satanut). Itse asiassa kyseinen alue oli taitanut kärsiä kuivuudesta jo pidempään, kun ympäröivä luonto näytti varsin ”nuutuneelta”. T-paitasilla tarkeni hyvin kierrellä kojuja ja janon yllättäessä oli paikallista ”janojuomaa” varsin hyvin tarjolla. Markkina- alue on sinänsä jaettu selkeästi ”ruutuihin” ja suoraviivaisia käytäviä oli helppo kulkea. Lauantaina kylläkin ihmispaljous alkoi haitata liikkumista ajoittain. Mersuklubin lokakuun jaoskokouksessa arveltiin alueen olevan noin 10 kertaa suurempi kuin Tampereen Seudun Mobilistien Restaurantapäivät Teivossa.
Veterama on siis kolmipäiväinen tapahtuma. Perjantaille ei saa ostettua lippua erikseen, vaan joutuu ostamaan kolmenpäivän lipun (30 €). La-su päivälippu maksaa sitten 15€. Ehdottomasti perjantai on paras päivä, rompetta on tarjolla eniten ja ostajia vähiten. Sunnuntaina saattaa tehdä löytöjä hieman alennetuilla hinnoilla. Joten kaikille kolmelle päivälle riittäisi tarjontaa, jos vaan voittaa markkinoilla usein iskevän väsymyksen. Jotenkin alueen runsaasta tarjonnasta oppi tunnistamaan missä kojuissa/pöydissä oli oman merkin tavaroita. Tietysti oman merkin/mallin osien tunnistaminen helpottaa asiaa, ei tarvitse koko ajan kysellä minkä osa on kyseessä, varsinkin paikallista kieltä ei tarpeeksi hyvin taida. Hyvänä apuna oli myös kotona laadittu ”ostoslista”, josta oli hyvä tarkistaa mitäs varaosia tallilla tarvittiinkaan. Jaoskokouksessa tuli hyvä vinkki, että varaosan nimen voisi kirjoittaa listalle valmiiksi saksaksi?
Paikan päälle Mannheimiin saavuttiin omatoimimatka- periaatteella, lento torstaina (11.10) Tampereelta yhdellä vaihdolla Frankfurtiin, vaikkakin Tukholman Arlandassa ensimmäisenä ilmoitettiin jatkolennon peruuntuneen. Mutta hyvin kentällä hoidettiin uudelleen reititys ja Berliinin kautta lennettiin lähes alkuperäisen aikataulun mukaisesti Frankfurtiin. Hotellit sai hyvin varattua omatoimisesti noin kuukautta ennen matkaa. Ensimmäinen yö vietettiin Frankfurtin lentokentän läheisyydessä hotellissa. Seuraavana aamuna siirryttiin lehtokentän läheisyydessä olevalle rautatieasemalle. Asemalta ostettiin liput Mannheimin junaan. Junamatka kesti noin 40 minuuttia, joten varsin kätevä yhteys sekin. Mannheimin keskustassa olevasta hotellista oli myös helppo kulkea paikallisella raitiovaunulla markkina-alueelle. Raitiovaunut ovat kuulemma osittain Suomessa valmistettuja ja saman kaltaisia vaunuja kuin Tampereelle on tulossa. Ihan mukavaa kyytiä, joten niitä odotellessa. Paluumatka oli sitten sunnuntaina (14.10) Frankfurtista saman kaltaisesti kuin tulomatkakin.

Joten voin edelleen suositella kuten 5 vuotta sitten, että autoharrastajan kannattaa ainakin kerran elämässä kyseisessä tapahtumassa vierailla. Jaoskokouksessa taisi jollakin herätä ajatus matkasta, kun tapahtumasta pidettiin pieni keskusteluhetki.

Klubi-ilta 24.09.2018Klubi-illassa Tammer-lattian tilossa vieraili Juha Kaarela MB 260 -86 mallisella (w124) johon hän on rakentanut Häkäpönttölaitteiston.Juha on Häkäpönttö rakentamisen pioneeri jo usean laitteiston rakentajana . Nyt tänä kesänä valmistunut laitteisto asennettin nyt ensikertaa hänen toimestaan Mercedes-Benziin.
Runsaan kiinnostuksen valtaama yleisö kuunteli ja esitti mitä visaisempia kysymyksiä Juhalle.Teknisen esittelyn jäkeen oli vuorossa Mersun käynnistys kaikkine ennakkovalmistujen jälkeen.Voin todeta että, on todellista käden taitoa ja tietoa vielä olemassa (A-P).

Kuvia häkäpönttölaitteistosta kuva-arkistossa.

Klubi-ilta 27.08.2018
M-B Tourin jälkilöylyt. Kerrattiin viikonlopun tapahtumia ja käsiteltiin osallistujien palaute.

Todettiin tapahtuman onnistuneen odotusten mukaisesti. Toivottavasti tapahtuma saa jatkoa tulevinakin vuosina.

Kuva: Sininen hetki tähtien kanssa.

M-B Tour 25.08.2018

Järjestyksessään neljäs M-B Tour ajettiin lauantaina 25.8.2018 tällä kertaa hienossa syyskelissä. Matkaa kertyi 190 km, eli saman verran kuin Bertha Benz ajoi ensimmäisellä pitkällä autoajelulla Patentwagenilla 130 vuotta sitten.

VEHO:lla oli näytillä osallistujien hienojen klassikoautojen lisäksi Patentwagenin replika nro 89/100, joka myös käynnistettiin ja "Bertha" puksutteli sillä näytösluonteisesti VEHO:n pihalla kahteen otteeseen. "Carl Benz" oli tullut myös paikalle ja piti aiheesta hienon historiallisen esitelmän.
Tourin ajoreitti kulki Lielahden VEHO:lta maisemareittiä Häijään Nesteelle, josta matka jatkui Sastamalaan lounaalle Tyrvään entisöityyn pappilaan. Seuraavaksi kurvailtiin Huittisten kautta Humppilaan ja lopuksi Forssaan vanhalle kehräämölle päätöstilaisuuteen.

Ajoon osallistui lähes 40 autokuntaa, joista kaikki yhtä lukuunottamatta selvisivät reitin läpi. Matka tuntui joistakin pitkältä, mutta tuskin niin pitkältä kuin Berthan kaksipäiväinen reissu kolmipyöräisellä ajopelillä senaikaisilla teillä ilman reittikarttaa ja navigaattoria pienten tekniikkamurheiden saattelemana.

Kiitokset tapahtumaan osallistuneille ja toimitsijoille mukavasta päivästä.

M-B Tour järjestettin tällä erää viimeisen kerran Pirkanmaan jaoksen toimesta. Ensi vuonna M-B Touria ei järjestetä ja seuraavan vuoden Tourin järjestäjää ei ole vielä nimetty.Linkit ja ohjeet kaikkiin M-B Tourin kuviin kautta aikojen

Venetmäki 40v

Lauantaina 18.8.2018 vietettiin Venetmäen (MB varaosat ja huolto Venetmäki Oy) juhlaa, yritys täytää syksyllä 40v. Juhlan kunniaksi tarjottiin kakkukahvit ja kahvipöydän ääressä riitti vieraita. Muutama "takakonttimyyjäkin" oli saapunut paikalle ja Klubin puheenjohtajakin "Hugolla". Puheenjohtaja Ari Kangas myös onnitteli pienien lahjojen kera Pirjoa ja Mikkoa. Erityisin kiinnostavaa oli kierrellä yrityksen varaosavarastossa. Vuosien aikana on kyllä kertynyt huikea määrä tavaraa puretuista autoista. Kyllä sieltä monet tekivät löytöjäkin ja varaosamyynnin tiskillä kävi "kuhina".

Muutamia kuvia tapahtumasta myös kuva-arkistossa

Klikkaa tästä kirjoittaaksesi tekstiä
2018 Artikkelit tallennetaan tälle sivulle

TULE KATSOMAAN M-B TOUR 2018 TAPAHTUMAA VEHO LIELAHTEEN LAUANTAINA 25.8.2018 !!!

Suomen Mercedes-Benz Klubi järjestää lauantaina 25.8.2018 Tampereelta käynnistyvän laadukkaan tapahtuman, M-B Tour 2018, Mercedes-Benz klassikkoautojen ystäville.
M-B Tour’iin osallistuu 40 hienoa Mercedes-Benz’iä 50-luvulta aina 90-luvun alkuun asti. Joukossa on myös todellisia harvinaisuuksia Suomessa. Autot ovat nähtävillä Tampereen Veho Lielahti, Taninkatu 11, pihalla klo 9.30 alkaen.
Tällä kertaa juhlistamme maailman ensimmäistä autolla tehtyä pitempää ajelua. 130 v sitten elokuussa 1888 saksalainen Bertha Benz teki 190 km automatkan Mannheim’ista Pforzheim’iin. Tämä rohkean naisen uroteko on jäänyt yhdeksi autoilun historian merkkipaaluksi.
Ajokkina Bertha Benz’illä oli maailman ensimmäinen auto, miehensä Carl Benz’in valmistama kolmipyöräinen ”Patentwagen”. Tämä auto on myös esillä M-B Tour 2018 lähtöpaikalla Veho Lielahdessa. Paikalla ovat myös itse Bertha Benz samoin kuin Carl Benz’kin muistelemassa Berthan ainutlaatuista autoretkeä. Tule kuuntelemaan kun he kertovat maailman ensimmäisestä autosta, Berthan ikimuistettavasta retkestä sekä Mercedes-Benz’in alkuajoista laajemminkin.
M-B Tour 2018 osallistujien lähtö ajoreitille tapahtuu Vehon pihalta, jossa kukin autokunta esitellään katsojille lähtöportilla n. klo 11.00 alkaen.

Tule siis lauantaina 25.8. Tampereelle Veho Lielahteen, Taninkatu 11, klo 9.30 katsomaan komeita Klassikkomersuja ja seuraamaan M-B Tour 2018 ohjelmaa !!

Kevään viimeinen klubi-ilta 28.05.2018

Kevään viimeisen klubi-illan teemana oli yksinkertaisesti "harrasteautot ajoon". Jo muinaiset kummelit tiesivät, että "Autot tykkää kun niillä ajetaan". Pirkkalaan olikin saapunut kiitettävästi eri ikäisiä klubilaisten autoja kuljettajineen. Kesän tapahtumista keskusteltiin ja jaettiin tietoa varaosista, huoltojutuista ja oli erästä harrasteautoa mahdollisuus koeajaakin.

Klubi-illat jatkuvat elokuussa. Tapahtumakalenteria päivitetään kesän aikana.

Huhtikuun Klubi-ilta 23.04.2018 EPC/WIS KOULUTUS

Muutama klubilainen oli saapunut paikalle perehtymään EPC/WIS järjestelmän saloihin. Ensimmäisen koulutusillan tarkoituksena oli säätää klubilaisten koneita kuntoon ja päästä kirjautumaan itse järjestelmään. Seikkailu jatkuu syyspuolella tarkemmalla perehdytyksellä siitä mitä kaikkea tietoa tuolta voidaan saada MB-harrastuksen avuksi.

Kevätajelu Vilppulassa lauantaina 26.05.2018
starttasi aurinkoisessa kelissä 15 MB merkkistä autoa ja matkalta tuli mukaan muutama lisää. Oli joukkoon eksynyt joku muu vieraampi merkkikin.

Vilppulan MB klubin puolesta toivotti Hannu Salo pirkanmaan jaoksen vierailijat tervetulleeksi.

Harrastehallin piha täyttyikin autoista ja paikalla oli ajoittain melkein tungosta.

Niittymäen palvattua possua oli tarjolla sopuhintaan ja taisi mennä luutkin kaupaksi. Katso kuvia kuva-arkistosta.

MB klubin osasto Hot Rod & Rock show tapahtumassa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 14-15.04.2018.

Lue juttu täältä.

Maaliskuun klubi-ilta 26.03.2018

Vierailu LOMMOCENTERiin.

Lue juttu täältä.

19.02.2018 Helmikuun klubi-iltaa vietettiin Pirkkalassa tutustumalla Tammer-Lattioiden uusiin toimitiloihin, joihin yritys siirtyi Takojankadulta toukokuussa.Tammer-Lattiat on pirkanmaalainen yritys, joka on erikoistunut lattiapäällysteiden, tarvikkeiden ja työkalujen myyntiin ja asennustoimintaan. Palveluja tarjotaan urakoitsijoille sekä yksityisille asiakkaille.

Vierailun tarkoituksena oli arvioida voitaisiinko klubi-iltoja pitää jatkossa yrityksen tiloissa jos ei muita kohteita tai tapahtumia ole ohjelmassa ja näin myös päätettiin. Yrityksen hallitila ja rauhallinen piha-alue tarjoavat myös hyvät puitteet harrasteautojen tutkailuun, joilla ensisijaisesti tullaan klubi-iltoihin sään salliessa.

Tulevan kevään ohjelmaa suunniteltiin ja illan aikana katsottiin myös kesää odotellessa koosteet vuonna 2006 Saksassa ajetusta Schaumburg Classic ajotapahtumasta sekä vuoden 2007 perinteikkään Näsijärviajon lähdöstä Tampereeen Mustassalahdessa.

Maaliskuun klubi-illan aiheena on vierailu Lommocenteriin.

Kerhomme jäsen Petri Pessi toimii yrityksen myymäläpäällikkönä ja esitteli klubilaisille tämän hetken tuotetarjontaa ja trendejä.
"Ennen oli autoissa näin suuri ratti!", vai mitä mahtoi A-P sanoa...

Raportti Barcelonan Auto Retro- näyttelystä

Lue reportterimme raportti Barcelonan Auto Retro- näyttelystä oheisen linkin takaa.

Hitlerin kuusimetrinen ”Super-Mercedes” ilmestyi myyntiin

Adolf Hitlerin käytössä ollut kuusimetrinen Mercedes-Benz huutokaupataan Yhdysvalloissa, useat tiedotusvälineet kertoivat joulun pyhinä. Lue Iltasanomien artikkeli.

Taksiyritys laittoi erikoisen Mersun myyntiin: tällä saa ajaa kuka tahansa ilman lupaa. Lue Iltalehden artikkeli.
Klikkaa tästä kirjoittaaksesi tekstiä