2021 Artikkeleita

Jaoskokous 29.11.2021 - "Maailman paras auto"

Maailman johtavat autoarvostelijat kuulemma ovat niin sanoneet ja niin sanoi myös kerhon sähköautojen erikoisasiantuntijan maineen jo saavuttanut Vesa Rönkkö jaoksen syksyn viimeisessä kerhoillassa Pirkkalassa.

Halliin oli hetki aikaisemin kurvannut nelipyöräohjauksella A-P VEHO:lta lainassa olevalla MB EQS 580 täyssähköautolla - perinteiset joulutortut takakontissa.

Neljä vetävää pyörää, kaksi sähkömoottoria ja reilut 500 hevovoimaa 2,5 tonnin painoisessa ja huikeassa 5.2 metrin mittaisessa vartalossa takaavat mukavan ja turvallisen tuntuisen ja erityisesti hiljaisen kyydin. EQS 450 mallille luvataan suotuisissa olosuhteissa jopa 700 km toimintamatka yhdellä latauksella. Tällä EQS 580 koeajoyksilöllä talviolosuhteissa - taisi kuljettajalla olla ajoittain nilkka myös suorana, koska toimintamatkaennuste täydellä akulla jäi tuosta aika kauaksi.

Ulkonäkö jakoi hieman mielipiteitä, sillä perinteistä S-sarjan loistoa ei nyt selvästi päälle ollut havaittavissa. Sisällä taas tunnelma on toinen, josta osaltaan vastaa jättimäinen näyttö ja muutenkin laadukas viimeistely. Yllättävää on myös, että vähiten varusteltu EQS malli sijoittuu hintavertailussa perinteisiä polttomoottorilla varustettuja S-malleja selvästi edullisemmaksi, mikä on täyssähköautojen kohdalla harvinaista.

Katso lisää kuvia täältä.

Vuosi alkaa olla taputeltu ja jaoksen toiminta jatkuu Tammikuussa vierailulla VEHO:n uudistettuun myymälään Tanikadulla.Rauhaisaa Joulun aikaa kerholaisille!

Jaoskokous 27.09.2021 - Vierailu Audax

OyAudax Oy on erikoistunut MB merkkisten vähän käytettyjen autojen maahantuontiin ja myyntiin Pirkkalassa.

Illan isäntinä olivat toimitusjohtaja Teemu Kuokkanen ja automyyjä Joona Saarela.

Pihalla ja hallissa olikin hienoja ja erikoisia yksilöitä, joiden ihasteluun ilta ei meinannut riittää. Mukaan oli sujahtanut pari klassikkoakin ja yksi poikkeuksellisen hyvin säilynyt w210.

Kuva: Audax Oy/Ari Vannas

Katso lisää kuvia täältä.Joukon rompetori 13.9.2021Joukon rompetorilla oli kuhinaa. Noin kymmmenen autokuntaa saapui Aitolahden TB:lle sovittuna aikana. Suunnitelma oli jatkaa matkaa hienossa kulkueessa kohteeseen, mutta todellisuudessa mersut sotkeutuivat arkiliikenteen sekaan. Kaikki taisivat kuitenkin päästä kohteeseen. Löytöjä tehtiin komeissa maalaismaisemissa ja taskulamppujen valossa navetan perukoilla, mutta taisi Joukolle kuitenkin vielä jäädä jonkin verran MB osia jäljelle

Peltejä pystyssä Pirkkalassa - jaoskokous 30.08.2021

Syksyn ensimmäinen jaoskokous pidettiin komeassa ja lämpimässä syyssäässä.

Harrasteautoja oli jälleen rivi täynnä, tällä kertaa näyttävästi happea haukkomassa.

Väitetään että autoilla ei olisi oikeasti sielua, mutta olivat ainakin tällä kertaa yhteistuumin avannet kitansa, jotka vetivätkin magneetin lailla puoleensa uskollisia harrastajia. Autoilla ei ollut tällä kertaa mitään hätää.

kuvia täällä

Kuva: ihmeteltävänä Joukon MB 300 SE:n pata.Jaoskokoukset jatkuvat elokuussaTämän päivän tiedon mukaisesti jaoskokouksia voidaan pitää mikäli osallistujien turvallisuus voidaan taata.

28.8.2021 Mersut.-tapahtuma on PERUTTU

Terveysviranomaisten suositukset eivät mahdollistaneet tapahtuman järjestämistä tänä vuonna, joten se on siirretty vuoteen 2022. Tarkoitus on järjestää tapahtumaa jatkossakin, joten ensi vuonna tavataan.

11.8.2021 Helmiä satamassa

Mustalahden samassa saattaa nähdä keskiviikkoiltaisin kaikenlaisia harrasteautoja, mutta tänään tuntui MB merkkisiä autoja olevan erittäin runsaasti. Allekirjoittaneen silmiä hiveli erityisesti oheisen kuvan komistus.

Kuva: MB 190 SL

Mersuja Näsijärvi-ajossa 10.7.2021

Tampereen Mobilistien järjestämässä Näsijärvi-ajossa oli tänäkin vuonna MB-merkkiset autot hyvin edustettuina.

Ilmastointi olisi monessa klassikossa ollut tällaisena lämpimänä päivänä kiva.

Katso kuvia täältä.

Kuva: MB 170 DS

Da-Daa! Seurantakohteemme MB W111 ajossa

Ja näin on jälleen yksi entisöintikohde nähnyt päivänvalon ja saanut kilvet.

Päivänvalossa tätä pitääkin katsella, sillä on se sen verran harvinainen tuo MB väri Suomessa.

Mustalahdessa olikin tänään katselijoita ja autoja tupa täynnä, vaikka jäätiin lämpötilassa hieman alle 30:n asteen. Harrasteautoiluun tuo toki riittää varsin hyvin, mutta Kanadan serkkuja olisi kyllä palellut.

Lukijan postia: Kaukon 190SL

Lukijamme lähettämä linkki Ilta-Sanomien juttuun.Komea on automalli - ei muuta voi sanoa. Satunnaisella toimittajallakin on tällainen - tosin hieman skaalattu versio vaan vitriinissä, mutta ehkä jonain päivänä...Lue oikea juttu täältä: Kauko osti "kesäauton"Kuva: IS/Kari Ylänne

12.6. M-B Klubi Banksyn näyttelyssä Mäntässä

Klubi-toimintaa parhaimmillaan. Pirkanmaan jaoksen järjestämä Mercedes-Benz Klubin "loppuun myyty" retki Mänttään Banksyn näyttelyyn starttasi Ruutanan Shelliltä. Jonomuodostelmassa aamulla vielä hienossa kelissä hieman toista kymmentä autoa ajoi kohti Mänttää. Matkan varrelta mukaan liittyi vielä lisää autoja.

Museon pääoven eteen järjestettin klubilaisten harrasteautot näyttävään rivistöön kaikkien museovieraiden ihailtavaksi - aivan kuin ne olisivat aina kuuluneet talon kalustoon.

Museossa opastettu kierros tarjosi normaalia museovierailua rikkaaman kokemuksen kuuluisan ja arvoituksellisen taiteilijan tuotantoon. Lounasta ja virvokkeita nautittiin paikan päällä ja taisi osa jatkaa retkeä toiseen lounaspaikkaankin. Loppupäivästä suomen sää taas näytti parhaat puolensa ja tuuli toi sateen tullessaan kotimatkalle.

Kuvia autoista ja reissulaisista 2021 kuva-arkistosta

Näyttelyteoksista ei ole kuvia, koska se ei ole tämän jutun tarkoitus. Jokaisen on itse parasta kokea ja tehdä omat päätelmät paikan päällä, eikä videoteoksista pysty välittämään vastaavaa tunnelmaa kuitenkaan. Satunnaisen toimittajan ja ainakin muutaman muunkin kommenttien perusteella näyttelyssä käynti oli hyvä kokemus.

5.6. Jaoksen väkeä Lavian linja-automuseossa


Mersuklubilaisia mukana Tampereeen Mobilistien retkellä tutustumassa Lavian historialliseen linja-automuseoon. Viime syksyn reissulle ei kaikki halukkaat päässeet mukaan niin vierailu uusittiin.

Kuvia retkeltä 2021 kua-arkistossa.

Pirkanmaan jaoksen kesän avaus 31.05.2021 - makkaraa ja sirkushuveja!


Arviolta n. 25 klubilaista oli saapunut tuulisessa kelissä Pirkkalaan - ensimmäiseen jaoksen joukkotapaamiseen sitten viime vuoden.

Rivissä oli mersua jos jonkinlaista, uutta ja vanhaa ja pari kesäautoakin oli jo tullut mukaan - katot alhaalla kuten asiaan kuuluukin.

Turvallisuussyistä johtuen oltiin kuitenkin pääasiassa pihalla ja gillistä sai kuumaa välipalaa.

Kesän aikana on ilahduttavasti tulossa autoilutapahtumia, joihin odotetaan myös aktiivista osallistumista. Jotkut tapahtumat ovatkin jo loppuunmyytyjä kuten Pirkanmaan jaoksen järjestämä ajelu Mänttään Banksyn näyttelyyn 12.6. Peruutuspaikkoja kannattaa udella A-P_ltä.

Katso kuvia 2021 kua-arkistosta.

MB W111 kesällä ajoon


Seurantakohteemme MB on talven ja kevään aikana saanut tekniikan, luukut, akkunat, kromit ja paljon muita osia ja tiivisteitä. Konekin kehrää jo nätisti.

Muutamia osia ja pientä säätöä vielä uupuu ja sitten on valmis kilvitettäväksi.

Auto nähtäneen melko suurella varmuudella tämän kesän ajotapahtumissa ja erottuu varmasti lajitovereistaan.

Kuva: Satunnainen toimittaja

”Paras auto, joka minulla on ollut” - 850 000 mittarissa ja vielä jaksaa


Aamulehden juttu Tapani Räsäsen 850 000 km ajetusta Mercedeksestä vuodelta 1992 - tavoiteena 1 000 000 km ja museorekisteröinti.

https://www.aamulehti.fi/hyvaelama/art-20000079921...

Kuva: Aamulehti/KARI PITKÄNEN

Jaoskokoukset edelleen pannassa - mutta kaffetta Vehoniemellä 26.04.2021

Jaoksen kahvihetkelle oli rattia vääntäen saapunut Suomen keväisessä kelissä ja kokoontumisrajoitusten vallitessa juurikin salittu määrä, eli 10 henkilöä. Kahvia riitti tiettävästi kaikille halukkaille.