2022 Artikkeleita

Mobiliassa 28.11.2022

Jaoksen syksyn viimeinen tapahtuma oli vierailu Mobilian varastojen saloihin, jonne ei normaalisti pääsylipulla pääse. Arkistoissa olikin monenlaista vempelettä ja rakkinetta jotka ovat onneksi saaneet suojapaikan, vaikka eivät päänäyttelyyn koskaan pääsisikään.

Täällä kuvia.

Rauhallista joulun aikaa!!!

Klubin pikkujoulut klubitallilla

Jaoksen perinteinen pikkujoulu bussiretki järjestettiin parin vuoden tauon jälkeen Klubi-tallille.
Aikaisempien vuosien tapaista tungosta ei tallilla nähty, mutta ruoka oli hyvää ja arpoja taisi tällä kertaa riittää kaikille halukkaille ja bändi kiitteli aplodeista.


Uutta MB EQS-AMG-mallia pääsi myös koeistumaan ja ihailemaan.

Tapahtumassa palkittiin ansiokkaasta työstä Mercedes-Benz merkin tiimoilla ja huimat 20 vuotta Pirkanmaan jaospäällikkönä toiminut Ari-Pekka Lällä Klubin hienolla standaarilla.

Rungollisten reissu Saksaan kesällä 2022

Juhani Harju piti hienon esitelmän rungollisten mersujen reissusta Saksaan autojen synnyinsijoille. Reissua jouduttiin pandemian takia lykkäämään parilla vuodella ja matkaan piti alun perin lähteä usempikin auto, mutta lopulta kolme auto starttasi tänä vuonna reissuun ja kaksi pääsi perille Stutgarttiin. Paluumatkalla kolmas auto liittyi taas retkikuntaan vietettyään Mersu huollossa muutaman päivän. Huoltoautona oli bussi varmistamassa turvallista matkaa ja tietysti sekin Mercedes-merkkinen. Matkalla poikettiin useammassakin kohteessa, mutta ehdottomasti kohokohtiin kuului Mersu museon kanssa yhteistyössä sovittu autojen parkkeeraus aivan museon oven eteen luvallisesti. Pirkkalassa täysi tupa kuunteli hiiren hiljaa matkakertomusta ja sai täyslaidallisen kuvia ja tarinoita.

Juupajokiajo 18.09.2022

Ylä-Pirkanmaan Mobilistien järjestemä Juupajokiajo ajettiin syyskuussa Juupajoen maisemissa. Monta mersua oli lähtenyt mukaan.

Lue Timo Viita-Ahon raportti ja lisää kuvia tapahtumasta.

Hulda liikenteessä

Klubin pikkubussi Hulda on bongattu tänä kesänä useasti liikenteessä Pirkanmaalla ja useassa tapahtumassakin mm. Mersut.-tapahtumassa ja Vääksyn kanavalla.

kuvia täällä.

MERSUT. KOKO MERSUKANSAN TAPAHTUMA MOBILIASSA KANGASALLA LAUANTAINA 27.8.2022

Mersut tuli ja mersut meni. Keli helli tapahtumaa. Aurinkoisessa säässä Mobilian piha ja puisto täyttyivät eri ikäisistä MB-autoista ja yleisöstä. Päivän aikana kuultiin järjestösihteeri Anssi Juutilaisen esitelmät 50 vuotta täyttävästä MB W116 mallista ja sen suunnittelun periaatteista ja erityispiirteistä. W116 oli myös ensimmäinen virallinen S-mersu (Sonderklasse). S-Mersujen suunnittelun lähtökohta on aina ollut hyvä ajettavuus ja turvallisuus ja suunnattu vaativaan käyttöön edustus ja työautoiksi pitkäaikaiseen käyttöön. W116 on edelleenkin hyväkuntoisena erinomainen auto. Mobilian edustalle oli koottu näyttävä rivi W116 autoja.

Anssin toinen esitelmä keskittyi S-mersujen historiaan ja tulevaisuuden näkymiin mukaan lukien tila-autoversio R-malli, niiden roolista ja sijoitumisesta polttomoottori, hybridi ja täyssähkö malleihin. Yleisöllä oli myös mahdollisuus osallistua tähän mielenkiintoiseen keskusteluun. Aika näyttää miten S-mersut tulevat pärjäämään ja säilyttävätkö ne edelleen asemansa haluttuina edelläkävijöinä - maailman parhaina autoina - kilpailijoiden myös hamuavan tätä statusta.

Katso Mersut.

– Tapahtuman tietoja klikkaamalla TÄSTÄ

- Kuvia tapahtumasta KUVIA linkin takaa.

Jaoksen väkeä Vääksyn kanavapuistossa Mobilisti-Illassa 05.07.2022

Aika hieno tapahtuma vuodesta toiseen. Vääksyn kanavan vieresssä oleva puisto tarjoaa mahtavat puitteet tämän tapaiselle tapahtumalle. Muutenkin tästä voisi ottaa mallia kuinka saadaan toimiva taahtuma aikaiseksi palveluineen. Järjestäjien mukaan 750 autoa oli jo saapunut alueelle klo 16 mennessä. Puistossa olikin monenlaista merkkiä ja mallia, joita harvoin on ollut nähtävillä. Klubin Hulda-bussikin oli päässyt paikalle.

30.05.2022 Kevään viimeinen jaoskokous Pirkkalassa

Kevään viimeisen jaoskokouksessa Pirkkalaan oli klubin jäsen Antti Sareela tuonut näytille MB S400 Hybridin. Vaikka vuosia on autolle jo tullut, niin kilometrejä ei paljoa. Auto on edelleen loistavassa iskussa ja omistajan mukaan erittäin hieno ajettava ja lähtee usein pitkille matkoille ajoon. S on aina S.

Jaoskokoukset jatkuvat elokuusssa.

25.4.2022 Retki Juhanin tallille

KHuhtikuun tapahtumana oli vierailu Juhanin tallille Ruovedelle. Monella on piipussa pelti, mutta Juhanillapa on lattiassakin. Saa huoletta hitsata, mutta sähkötöissä pitää olla sitten saappaat jalassa. Tallissa onkin leikkuupöydällä muotoutumassa jo harvinainen avomallinen MB130H vm. -36. Hienosti pelti taipuu osaavissa käsissä ja myötäilee saarnipuita. Pihalla oli myös myös useita rungollisia mersuja - omistajia ei satunnainen kirjailija nyt kyllä muista - mutta kuvista heidät moni varmaan tunnistaa.

Katso lisää kuvia.

2-3.4. HOT ROD & ROCK Tampereeen Messu- ja Urheilukeskuksessa - eli "Pirkkahallissa"

Ilman ROCK tällä kertaa ja muutenkin hieman suppempana kuin aikaisemmin. Pientä varovaisuutta vielä tapahtumien järjestämisessä ilmeisesti ja ihmisten osallistumisessa myöskin.

Klubilla oli myös perinteisesti osasto ja siellä Pirisen Reijon hieno MB 111, joka pokkasi toisen palkinnon "New Classic"-sarjassa. (kuva)

28.3.2022 - Jaoksen vierailu VEHO:n uudistettuun myymälään Lielahteen

VEHO:n myyntipäällikkö Antti Lehtikuusi toivotti MB klubilaiset tervetulleeksi ja sai A-P:ltä "Mercedes Benz Suomen teillä" kirjan. Paikalle oli saapunut lähes 50 klubilaista tutustumaan uudistettuun myymälään.

Antti piti esitelmän VEHO:n organisaatiosta ja keskittymisestä Mercedes Benz merkkiin maahantuonnissa ja myynnissä:

VEHO on laajentunut viime vuosina vahvasti Baltian maihin ja nyt on alkamassa myös Ruotsissa maahantuontia.

Sähköautojen markkinat ovat vahvassa kasvussa. Suunta on selvä - polttomottoriautoista halutaan Euroopassa päästä eroon. Tällä hetkellä uusista Suomessa myytävistä autoista n. 30% on joko hybridejä tai täyssähköautoja. Vehon myymistä MB autoista vastaavasti jopa puolet on tällaisia. Muiden vaihtoehtojen, kuten vetyautojen osalta ei ole uutta kerrottavaa. Käytetyt sähköistetyt autot menevät tällä hetekellä myös hyvin kaupaksi, sillä uusien autojen saatavuuttaa rajoittaa maailamanlaajuinen komponenttipula ja Ukrainassa menossa oleva sota. Eurooppalaiset autotehtaat ovatkin joutuneet supistamaan tuotantoaan. Uuden sähköisen MB autonkin toimitusajat vaihtelevat kuudesta kuukaudesta ylöspäin jopa yli vuoteen mallista riippuen. Vaikka monet auton valmistajat ova luopumassa polttomoottoriautoista henkiläautovalmistuksessa, ammattiliikenteessä niitä tullaan vielä näkemään pitkään.

"Veho Go sopimuksella pääset nauttimaan ilman pääomia tai lainoja". Yksityisleasingiä mainostetaan myös kilpailukykyisenä vaihtoehtona monelle omistamisen sijaan, mikä madaltaa kynnystä saada Mercedes Benz ajoon.

Yleisöllä oli myös kiperiä kysymyksiä Antille, jonka jälkeen päästiin tutustumaan itse myymälään. Jotkut rohkenivat lähteä myös koeajamaan esittelymalleja automyyjien opastuksella.

Katso kuvia täältä.

Jaoskokous 23.02.2022 Pirkkalassa

Jaostoiminta potkaistiin käyntiin pitkän tauon jälkeen Pirkkalassa. Paikalle oli tullutkin useita kymmeniä kerholaisia. (kuvia täällä).

Patoutuneita tarinoita jaettiin ja keskusteltiin kevään tulevista tapahtumista. Ohjelmassa on mm. Hot Rod & Rock show Pirkkahallissa 2-3. Huhtikuuta, jonne tarvitaan talkoolaisia rakentamaan ja purkamaan klubin kerho-osastoa viikonlopun aikana. Ari-Pekalle voi ilmoittautua.

Tarinoita olis ollut vielä enemmänkin, mutta ne piti säästää seuraavaan kertaan koska Petrin piti päästä myös kotiin.

Kuva: Tuleeko tästä hylly vai sänky? Ei, koska kyseessä ei ole naapurimaan sisutustalon tuote vaan Juhanin MB 130H vm. -36 saarnipuiset korin osat. Kaikki kotimaista aikuisten tekemää puusepän työtä ja helppo koota.