2023 Artikkeleita

Jaoskokous 24.4.2023 Pirkkalassa

Eräs kuuden vuoden entisöintiprojekti on päässyt liikenteeseen ja saapui Pirkkalaan näytille. Samalla kuultiin tämän projektin vaiheista, käänteistä ja tunteista tarinoita kuvien kera. Monta vinkkiä, apua ja kannustusta on tästäkin ryhmästä tähän projektiin saatu.

Jaospääiikkö Jarno kertoili kuulumisia klubin kevätkokouksesta ja tulevista tapahtumista. Seuraava onkin jo ensi viikonloppuna Himoksella.

Hot Rod & Rock Show 22.-23.4.2023

Viikonloppuna Hot Rod & Rock show Pirkka-Hallissa oli Klubin osastolla komeat mustat Ari-Pekka ja Maija Lällän MB300 3.0l suora kutonen vm. -53 ja Oskari Nopasen MB450 SE 4.5l V8 vm. -76.

Näytti yleisöä autot kiinnostavan, vaikka ei lieskoja ja kimalletta ollutkaan tällä osastolla tarjolla.

kuvat A-P Lällä.

Ari-Pekka Lällä Klubin ainaisjäseneksi

Suomen Mercedes-Benz Klubi kutsuu ansioituneita jäseniä ainaisjäseniksi.

Tänään 22.04.2023 tämän huomionosoituksen ja kunniakirjan vastaanotti Pirkanmaan jaoksen jaospäällikkönäkin 20 vuotta toiminut Ari-Pekka Lällä.

Onnitelut A-P:lle!

Jaoskokous 27.03.2023 - kylässä VEHO Pirkkalassa

"Uusi lumi on vanhan surma". Varovainen piti kyllä ollakin kun kahlasimme sangen keväisessä kelissä Pirkkalassa. Huoltopäällikkö Lauri Nurminen (kuvassa) ja korjaamopäällikkö Martti Kangasniemi isännöivät jaoksen vierailua Pirkkalan VEHO:lla menneenä maanantaina. Tutustuimme VEHO:n myynti, huolto ja korjaamotiloihin, joihin on keskittynyt raskaan kaluston kuorma- ja pakettiautojen myynti, varustelu ja luovutus, huolto sekä korjaamotoiminta. Hallitsevana merkkinä Mercedes, mutta toki muitakin merkkejä hallissa oli työn alla.

Pari kuvaa täällä.

Jaoskokous 27.02.2023 - Klubin puheenjohtaja vieraili

Otsikko

Tapahtumat ovat vapautunet myös Euroopassa suurimmasta pannasta ja tänä vuonna onkin useita tapahtumia palannut kalenteriin. Petri Pessi kertoi tuoreimmat uutiset Saksan maalta Stuttgartin Retro Classic näyttelystä, jossa hän vieraili Mini-Jussin kanssa menneenä viikonloppuna.
Katukuvassa erityisesti oli kiinnittänyt huomiota G-Mersujen suuri määrä ja messuilla Porchen juhlavuoden näkyvä panostus. Toki Mersujahan siellä oli edelleen enemmistö, mutta myynnissä olevien autojen ja tarvikkeiden hinnat ovat nousseet huimasti,esim. tarkasti näperrelty ja puunattu 190SL olisi lähtenyt matkaan 160 000 €:lla kun sellaisen hinta vuonna 2019 oli vaivaiset 120 000 €.

Jaoskokous 30.01.2023 - Vahdin vaihto ja autoharrastuksen tulevaisuus

Pirkanmaan jaoksen uusi jaospäällikkö Jarno Hiltunen esittäytyi (kuvassa taustalla A-P:n vasemmalla puolella). Jarnolla on vahva ammatillinen ja harrastuksellinen historia autoilun ja autojen parissa josta on varmasti hyötyä hänen uudessa roolissaan. Samalla päättyi A-P:n 20 vuotta kestänyt valtakausi jaoksen vetäjänä. Sen verran se kuulemma ottaa.

Yhdessä ideoitiin tämän vuoden toimintaa ja niitä aletaan järjestämään kalenteriin. Ilmoittelemme tällä sivulla niistä hieman ennakkoon. Samalla tullaan lisäämään uusia kanavia tiedottamiseen jotta voidaan nopeastikin esim. vihjata jos jotain jännää mersu-aiheista tapahtuu tai ollaan esim. menossa harrasteautoilla jonnekin joka voi kiinnostaa muitakin.

Matti Salonen piti esityksen autoliikenteeseen kohdistuvista muutostekijöistä ja paineista ja asenteista, sekä miten harrasteautoilua voitaisiin ja ollaan ottamassa enemmän huomioon mm. SAHK:in "Road book 2050" ja FIVA GUIDE (www.fiva.org) suunitelmiassa. Tavoitteina on mm. että historiallisilla autoilla voi tulevaisuudessakin ajaa ja ne olisivat osa tunnustettua liikkuvaa kulttuuriperintöä.